HTML

Niki cseperedése

Első gyermekem első heteiről, hónapjairól; éveiről :-) És az én érzéseimről közben.

Friss topikok

  • bishop: Sajnálom, hogy nem lehettek együtt az új évben, de azért remélem minden rendben :) BÚÉK! (2011.12.31. 20:42) Karácsony
  • bishop: Rég volt már frissítés :) Jó, hogy végre kezd kialakulni egyfajta rendszer a kicsinél :) (2011.12.10. 13:16) Első utazás
  • Roncika: Hali!!! Tök jó Naomikám!!!! Akkor sikerült a "nagy út". Remélem a BKV is klassz lesz. De szerintem... (2011.11.23. 13:34) Itt tartunk most
  • Thommer84: Kár a csokorért, a Ti esküvőtökön szívesen pálinkáznék helyettetek is. :D (2011.11.16. 21:24) Egy esküvő és 3 átaludt éjszaka
  • Deworde: Na mi volt? Amúgy mit néz egy csecsemő-ortopédus? Gondolom, a bébik mind lúdtalpasak. Vagy nem is?... (2011.11.11. 15:49) Egy hónapos :-)

Címkék

Egy hónapos :-)

2011.11.04. 15:33 Noemikusz

Niki ma egy hónapos :-)) Hihetetlen.... Még mindig nagyon kicsi és törékeny, de már vannak érezhető változások. Többet van ébren. Rájött, hogy ha sír, akkor valaki odamegy és foglalkozik vele.

A hosszú hétvégén Gábor itthon volt, így kihasználtuk a szép időt és elkezdtünk sétálgatni. Még szinte mindet átaludta :-) Óraátállításkor mondtuk neki, hogy 1 órával többet alhat, de nem élt a lehetőséggel.

Most a szmogriadó miatt csak 2 naponta megyünk ki :-(

Olvastam, hogy mostanra már az anyák megismerik a sírásokat. Hát én csak hármat tudok megkülönböztetni, ezeket sem hang alapján. Van a fájdalom-sírás, amit arról ismerek fel, hogy hadonászik a kezével és a lábával. Van az éhség-sírás, amit az alapján tudok, hogy mikor és menyit evett utoljára. És van az amit én világ vége sírásnak neveztem el: ha már 15 perce nem volt kézben; ha kiesett a cumi a szájából; ha kivesszük a kádból :-)) 

Most már kezd rendes napirendünk lenni. Este alszik 5-7 órát, napközben ha ébren van beszélek hozzá. Főzés még főleg "ki mit hoz". Persze néha főzök én is de még csak gyors dolgokat: csirke mellett pirítok párolt zöldséggel, leveseket. Minden nap eszek rendesen reggelit, többnyire Gáborral. Előtte megetetem Nikit :-) Aztán délelőtt ha kell mosok vagy vasalok; ha nem sürgős, akkor alszok még. Délután séta, beszélgetés és játék olyan 3-4-ig, aztán próbálom elaltatni hogy fürdetésre felébredjen. Ez a nap fénypontja :-)) Mind a hárman nagyon élvezzük, együtt van az egész család. Utána még ha nagyon nem akar aludni Gábor babázik. Van egy ébredésünk 11-12 között és utána alvás reggelig. 

Jövő hét komoly lesz: kedden doktor néni, csütörtökön ortopédia. Remélem nem nagyon kínozzák majd meg szegényemet :-(

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nikiesnoemi.blog.hu/api/trackback/id/tr93353632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deworde 2011.11.11. 15:49:25

Na mi volt? Amúgy mit néz egy csecsemő-ortopédus? Gondolom, a bébik mind lúdtalpasak. Vagy nem is?
pá :)
süti beállítások módosítása